Wednesday, August 1, 2012

Kemalangan Ngeri...





Kemalangan ngeri ini terjadi betul-betul area umah kitorg...

Jalan 15/56, AU3 Keramat
setiawangsa

sian sangat mangsa yg meninggal... Mereka baru je lepas hantar anak ke rumah bbsitter... then, on the way diorg pi keje tu... Malang xberbau...

Suami dia tentera... Isteri katanye kerja di hospital tawakal... Sedih sangat time tgk anak dia datang dgn bbsitter.. time tu diorg nk angkat mayat masuk lam van polis.. bila bukak plastik tutup mayat tu... makcik bbsitter tu menangis... 'Ya allah.... dia baru lepas hantar anak dia tadi...' lagi laa sedih... semua menangis kat situ.. sbb tgk budak tu.. budak tu terpinga-pinga... xtau pape.. ye laa umur dia baru masuk 2 thn...

Suami mati ditempat kejadian.. wife dia meninggal on the way ke hospital.... wife dia pregnant 7 bulan...

Alfatihah untuk mereka... Semoga allah cucuri rahmat atas roh mereka....

Dengar cerita... bas sekolah tu ada masalah brek... dan jalan ni agak menuruni bukit... lepas tu kat situ ada simpang... yg ada traffic light, mangsa sedang menunggu di belakang bas sekolah A.. ada 2 biji keta jugak terbabit lam ni.. tp kereta je yg teruk...

Ini lah kejadian ngeri kat umah kami... setelah duduk situ hampir 8 tahun....

Asik duk teringat kan budak kecik yg tak tau pape tu.... sian dia bila org duk peluk2 usap dia.... sambil nangis2...

ni laa anak arwah... xleh nk tgk laa... sedih gila rasa bila tgk budak nih... (gambar ondscene.my)

nak jadik takdir agaknye.. sehidup semati suami isteri tu...



Mama Haris Hakimi, Haikal Hakimi & Hani Humaira

1 comment:

Sue said...

kesiannye.. al-fatihah.. rasa sebak terus bergenang air mata ni mengenangkan anak yg kecik tu.....