Thursday, December 22, 2011

Pizza Hut AEON AU2

We all g makan kat situ on Saturday... Sungguh sedey..!  Kitorg kalau g makan Pizza mesti dpt time yg xbesh jek!


Dulu masa makan kat Pizza Hut kat Wangsa Maju tu.. kat sblh Carrefour Wangsa Maju... adehhh penat kitorg oder... dia leh letak makanan yg kitorg order kat meja yg xde orang... dh naik sejuk makanan tu.. kitorg pun tanye.. diorg ckp tersalah letak.... dh laa sah2 meja tu xde orang..... boleh ko letak kat situ sape nk makan dik oi!

ni kat Pizza Hut AEON Au2 plaks... sedih jugerssss... sbbnye apa? Sampai-sampai tu mmg xde sape laa nk tlg kemas ke apa ke... tahan lagi... tunggu lagi... then, tatahan..kitorg pon panggil orang...Cakap kat dia.. kitorg lom order lagi... oh sblm tu.. ada satu meja tu pon dh tatahan... dia pon g kat kaunter.. sound orang kat kaunter tu... amik menu sendiri g duduk balik... sib baik xmasuk dapur, masak sendirik.. kekeke...

Oke sambung hal kitorg... dh dpt menu, org tu pon dh kemas gelas air yg ada atas meja, tp dia xhangkat plak pinggan atas meja tu... dgn sudu yg ala-ala xbrape nk bersih, tisu yg dh direnyuk2.... Lepas kitorg order, kitorg tunggu kot2 dia nk angkat yg ada atas meja tu... tp dia xhangkat... en Ayah pon panggil laaa sorang staff dia mintak tukar pinggan & sudu semua.. tau dia jawab hape??? "Pinggan tu xpakai lagi... " hoho.... apakah susah nk tukar itu pinggan... oke xpe ar.. xnk tukar, kitorg pon xpakai... sudu tu pon...kalau nk pakai cenggitu jek pon rasa xlalu... so I pon g basuh laa sudu-sudu tersebut....

Hmm xpe laa.. simpan jek laa dlm hati... tp en Ayah kata.. cer try wat complained... hehehe... i pon gatal tangan laa gi wat complain hari selasa nan lalu.....

Tetiba smlm i dpt call dari pizza hut tu ... hoho.. pe nama dia ? Junaida ke...? hmmm... dia mintak maaf ar.. dan dia soh aku citer balik apa yg berlaku pada hari kejadian... aku citer aku dh duk lama situ, dia kata.. diorg ingat dh makan kot.. adoiyai... kalau ingat dh makan.. apsal den mintak tukar pinggan tu dia kta pinggan xpakai lagi.... then aku ckp laa mintak tukar pinggan pon xmoh tukar.. sudu pon xbersih...  pastu dia mintak maaf bebyk laaa pastu dia ckp kalau dtg lagi, cari dia... dia nk layan kitorg .... akakakaka..... yo laaa dek..!

Bagi voucher free pizza hut tahan gak..! Bukan nk mintak layan cam raja dik oi... tp, sebagai customer, kitorg berhak mintak apa yg patut.. ada ke mintak tukar pinggan xbagi... pastu, sudu dan segala yg dipakai tu... basuhlah bersih-bersih.... kitorg makan bukan free dek... kitorg bayar... jgn laa buat kitorg cam xde duit jek nk makan Pizza... ni yg buat en Ayah xmoh dah lagi makan pizza...

Satu lagi, ni bkn pasal pizza laa eh.. ni pasal customer servis.. yg kerja mmg kena hadap muka orang... sila laa buat muka manis-manis and bahasa leklok sket eh...kalau rasa emosi jek.. jgn keja ngan orang.. .g duk kat hutan hadap laa menda-menda yg de dlm hutan tu.. diorg xpe xterasa hati... kalau ko pun pandai emosi, abis yg jumpa ko tu xde emosi ke???  Sila laa ikut rule betul sebgai pekerja yg bekerja dengan manusia....okeh?

Oke laa Pizza Hut AEON Au2.. I xsimpan lam hati.... bukan bererti xpenah terima komplen tu org xkomplen tau... tapi kadang orang malasssssssssss nk komplen sbb bukan dpt hape pon..! so, apa orang buat?? jgn makan kat situ lagi jek jawapannye... :D  Adiosss...

Mama 3HH

2 comments:

A.i.D.a.M.u.N.i.R.a.H.S.u.H.A.i.M.i said...

ni kene publish dekat fb pizza hut..kasi hot sket..kalo xmmg diorang wat xde hal je takat mintak maaf je la..next time jadik lagi..
ciksu geram nih..hehehe

Mama HH said...

huhu... kan? baru dapat pizza hut free sbln lalalalalaa...