Thursday, December 8, 2011

Persediaan persekolahan

Hmm.. tinggal brape hari agi nk sekolah??? Kalau dulu anak xsekolah agi... mmg xheran sangat laa pasal sekolah molah ni.... tp next year, 3rd January 2012, Haris dh masuk sekolah....

Baju, kasut, beg semua tak beli.... Tengah mama pening-pening nk pk nk beli barang-barang sekolah dia... Alhamdulillah rezki Haris agaknya.... Dapatlah rezki dari ALLAH...

Agak-agak.. brape pasang baju nk kena beli eh? ada orang bgth, kena beli 4 pasang sekolah pagi, 4 pasang sekolah petang... sebab... sebagai omak yg bekerja... time bila ko nk basuh baju anak ko.... hehe.. ye ke? Hari tu masa dia sekolah tadika pon den beli 2 pasang je.... hari2 den basuh baju.... make sure jgn ada tinggal satu hari je... konpom... esok kelam kabut laa nk pakaikan baju hape... sib baik tadika... ni dh sekolah rendah... xkan den nak wat camtu gak... konpom anak den kena marah dgn Cikgu....

Dah nk kena prepare belajar bangun awal... ajak dia solat subuh... umur 7 tahun kita dh patut ajar dh solat... actually dia mmg dh start solat dari umur 5 tahun, cuma.. kejap nak... kejap tak nak laaa... hmm.. xpe laa.. lepas ni start dh masuk sekolah kena ajar xleh tinggal solat... skrg 6 tahun, xpe lagi....

kasut sekolah, beg lagi... adoiyaiiii merasa laaa cam ne mak den rasa bila anak nk masuk sekolah dulu..... fuhhhh... pening gak ek... nk siapkan segalanya...

Harap dia kat sekolah nnt ok laaa sbb dia ni ada peel yg xleh diubah agi sampai skrg......  Mama doakan.. dah sekolah nnt Haris berubah... :D aminnnnn


Mama 3HH

2 comments:

my kidszone said...

along.... akak yg housewife nih pom beli 5 pasang sesiap..
yg nk tergelak tuh...singlet pom 5....
hahhaha

Mama HH said...

oh ye ke... hohoh... kena laa beli gak 4 pasang.. :D kasut pon 5 pasang gak ke?