Monday, August 15, 2011

Apsal X puasa?

Berita harini eh.. gambar orang tak puasa ramainyeeee... sukati jek nk makan kat khalayak eh.. apa alasan? Sakit ke? Sakit perut ke... sakit apa?  Sakit mata xleh tgk makanan? Pastu kalau makan kat umah xpe gak.. ada ke makan kat tetengah orang ramai...

Tau tak nape leh jadi camtu... dulu kan.. kalau bulan pose.. rasa nk jumpa kedai makanan yg dibuka... amatlah payah.. kalau ada pon... fast food laa... tu jek rasanye.. skrg nih.. kedai mamak pon dh xtutup..(Mamak ke???) kalau dh bukak gak time bln pose... tu kedai org islam ke bkn agak2 eh?  Dulu.. kedai mamak pon xbukak tau time bulan pose.. time dh nk buka pose tu baru dia start buka... ni mmg 24hours xtutup... apa kah? Blm kedai yg org melayu (melayu ke?) or org Muslim (Islam ke?) Mana laa org skrg xrasa makan time bln pose ini adalah kesalahan.... salah dgn ALLAH dh semestinyaaa... yg dgn manusia...

Selalu kalau kita xpose... kita akan secara otomatiknye segan ngan org yg berpose kan? tp skrg.. bila xpose cam bangga apasal???  Sekarang ni dunia agi moden laa kengkononnye kan? Tau tak berdosa kita yg xpose makan dpn org yg berpose??

So rasanya.. kerajaan kena buat balik tindakan undang2 yg xbagi kedai2 makan dibuka di siang hari.. specially kedai makan yg namanyee.. ala2 cam islam laaa kengkononnye... tp xtau laa yg dlm tu semua Islam ke... nama je ke... untuk mengelakkan orang yg xberpuasa berleluasa g makan sesuka hati mereka.....


Tengok kat sini... diorg xpose kena 'CAMBUK' - maybe cam kena sebat rasanye.... haa... pe lagi.. sebat je yg makan kat khalayak ramai nih...

Adiossss...

No comments: