Thursday, June 16, 2011

Ayat GELI....

Pagi tadi... dengar ERA.FM... citer pasal ayat geli nih laaaa....

Terus aku teringat kisah zaman muda-muda dulu kala... hahahaha...

Cenggini..time ni aku form 3 kot... zaman muda remaja agi nih... ada kengkawan den yg kenalkan den ngan mamat nih.... aku ni taste lain sket dari orang... aku xminat sangat orang gelap2 sangat ni benonyeee... aku ponye taste... cam hubby aku skrg laa.. tp mamat yg diorg kenal kan kat aku ni hitam manis n shweettttt sangat orangnyeee... Sweet oke... tp mmg bkn taste I laaa.. so I xde laaa nk beria sangat...

Satu hari tetiba I merajuk (suka merajuk2 nih... then orang pujuk...) actually bkn nk merajuk pon.. cuma malas nk layan dh... sbb ada org lain plak masa tu (wahhh.. sukati je ek...??) hehe.. mula laa adegan pujuk memujuk laa... sanggup jalan berbatu2 tu nk blk umah semata nk teman aku sampai rumah... ko giler.. nampak mak aku ..mmg nk kena sembur laa kat umah karang... 

Xmakan pujuk.. dia bg surat... tang bg surat ni yg aku tak tahan... ada lagi ke tak eh surat tu?? antara isi kandungannyeee.. 'Aku ibarat sabut terapung dilautan... tanpamu....' wahhh.. xbley blah tau! aku punye gelak terguling-guling baca surat tu... aku bkn baca sorang... siap bwk gi sekolah. baca ngan kengkawan aku lagi... punye laaa aku xpenah dpt ayat jiwang karat cenggitu...

Pastu ada sorang agi... tu pon bagi surat siap cincin agi tau... Cincin tu cincin besi.. aku mmg alergik plak selain dari emas... haa amik.. aku pulangkan laaa... hehe... oh ye surat nye aku dh xingat isi kandungan... hehe.. xpe laa.. tp mamat ni cute... comel gitu... dh kawin ke lum laa eh???
Banyak lagi ayat geli yg aku penah jumpa dedolu... tp time aku bercinta ng mr hubby aku ni... aku xde ayat geli geleman tu... sbb dia bkn la org yg cenggitu.. hahaha... so xde laa dgr ayat geli-geli tu... agaknye sbb tu aku dpt husband aku si En Ayah nih... eh? sbb aku kalau dgr ayat geli aku akan gelak sampai terguling-guling bersama rakan2... hehe..

Dah laa... adoi laa sabut.... sampai sekarang aku masih ingat kat ko.. sabut...

No comments: