Friday, September 3, 2010

Cerita best bulan Ramadhan...

Tiap kali bulan Ramadhan.. kena amik tau citer2 yg best untuk dilayan sepanjang bulan Ramadhan....

Antara citer best yang kitorg layan... (bukan I layan sensorang ye.. mr hubby ngan Haris pon suka layan gak..) hehehe...

Geng Surau - Astro Oasis

Citer dia sebenarnye mengisahkan pasal orang-orang kampung yang join ke surau as syakirin tu... Surau tu xde orang pegi pon.. ye laa surau kan biasa-biasa aja.. mana ada aircond bagai... oleh kerana idea Mayat untuk hidupkan balik surau tu... tu yg surau tu jadi meriah balik...tapi asalnye citer ni nk citer pasal budak jahat yg dh bertobat... mmg satu kampung tau pasal budak jahat ni.. diorg panggil 'MAYAT'.. keje dia main bom2 jek... adehhh jahat xhingat... Kambing kena bom.. budak main bola kena bom (bom tahi lak tu...).. Cikgu pon dia bom... (tapi tu dia baling jek dengan pemenda tah)...  Nama mamat yg jadi MAYAT tu a.k.a Razif tu 'Beto Khusyairy'.. slamber je dia.. jadi jahat ok.. dh jadi baik pon okeeee...  Sweet laa citer nih... syiok layan tau!!! selain Mayat, yg paling menghidupkan citer ni adalah.. PAK IMAM, Cikgu & Pak ABu... memang sengal laa 3 orang nih.....

Qalesya

Tahun lepas ada layan... thn lepas punye citer macam ada laa gak logiknya... Tahun ni dh macam xlogik plak...
Ada ke sekolah bagi budak xcukup umur lagi keje kat sekolah??? Sekolah mana laa gaknye yg zalim cenggitu ye?? Soh budak xabis sekolah keje kat sekolah jadi tukang sapu, tukang buat air, dan segala-galanye laa budak tu buat... Haishhhh mmg tahap tak logik dh nak layan... tapi.. dilayan kan jugak.. hahaha...

Syurga Ramadhan...

Best gak citer ni.. tapi selalu terlepas.. ye la time 1030 tu kalau tgh tv citer lain.. mesti dh xhingat dh pasal citer kat tv3... pastu.. dh laa setengah jam.... cam alang kepalang nk melayan..  so kalau nk layan tgk Internet jek laa.. hihi...

Jejak Rasul...

wahaha... layan gak... kalau xde org lain tukar channel tu dpt laa layan.. hihi... Best gak tau citer2 pasal para sahabat ..

Shamsul @ Bazaar Ramadhan

Yang ni layan bila rasa xde menda dh nk tgk.. lelebih lagi time nk buka pose... pastu Shamsul kan rajin singgah kedai yg makanan jarang jumpa.. tu yg best tu.. bagi idea kat kita yg dh xtau mkn apa dh kan...

Jom Berbuka

ni tahun ni punye citer... layan gak tgk makanan2 yg best2... tapi kebanyakkannye dia g hotel2 & restoran2 yg ada buffet jek...

Masam Manis Ramadhan
Citer ni pon best... sedeh gak kalau tengok sensorang... tapi yang paling best sebab ada resipi yang best2... Best la Sheila Rusly... wat citer macamni.. lain dari yg lain.... ..

Itu je kot yg terperasan tengok bulan ramadhan nih.... pasni kena tunggu ramadhan tahun depan pulak.. Oh.. Ramadhan dah semakin ke penghujungnyeeee...


No comments: