Monday, August 16, 2010

4 & 5 Ramadhan

4 Ramadhan

Plan buka pose kat Klang... duk layan Haris n Haikal makan dulu.. basuh baju, kemas baju... dan buat laa pape yg patut sket2... lepas zuhur gerak ke carrefour dulu.. nk beli diapers untuk Haikal & Hani.

Dapat harga murah gak laa.. plan nye beli jek 3... then jalan-jalan jumpa lak buttercup.  Call nenek HH tanye dh beli buttercup ke blm? Then nenek kata lom lagi.. pastu bgth laa yg kat carrefour ada jual murah.. RM2.99. Maklum laa nenek HH kan buat jual kuih kek buah kukus yg yummy tu... hihi...  So nenek soh beli 30... adehhh banyak nyeeee... tp kat situ tulis.. limited to 6pcs for each family... alahaiiiii.. try je laa amik 10..

Time bayar... sib baik laa en ayah ni prihatin nk tgk resit... Kalau mama... mmg mama simpan jek terus lam dompet... rupanye diapers Hani & Haikal tu yg ke 3 dia kira hrg lain... mahal lak tu ... pe lagi.. .pegi laa kaunter pertanyaan... then dia bgth kalau xmoh leh je pulang balik.. sbb diorg mmg set kalau barang tu ada promotion mmg dia akan terus kira hrg lain utk yg no 3 punye brg... sbb dia limit untuk 2 pcs jek utk barang yg ada promotion.. tapi buttercup, susu tu lepas plak... sungguh xfaham..

Sib baik leh pulang balik... so kitorg pulangkan laa yg harga mahal tu... ingat nk masuk balik amik lagi 2.. tp, malasnyeeeee.. so biar je laa dulu.. next time kitorg g beli lagi... ihihi.. ingat senang nk dpt rege tu?? slalu paling murah pon 24 hinggit...

pastu balik Klang..tapi singgah laa beli kuih muih... nk beli apa lagi pon xtau... beli jek laaa murtabak.. nenek HH pon xde laa masak spesel ngat.. sbb kitorg blk wat surprize... haaa amik..!! makan mee goreng je laa jawabnyeee... hahaha... tp mee goreng nenek sedap.. lama xmakan... pastu ada laaa extra2 lauk nenek dh masak.. so kalau nk makan nasi dh mmg boley laa kiranyeee...

malam tu nenek HH bawak Haris ngan Haikal g cari baju Melayu... adehhh lama gak.. sampai kul 10.. sampai umah.. Haikal pon dh letey bonar... dpt susu terussssssssssssss.... tidooo... penat cari baju melayu... so tema kitorg tahun ni confirm purple... tinggal baju ayah je belum beli..

5 Ramadhan

Sahur makan nasi laa kalau kat umah nenek... alahai lupa lak nk bawak balik milelea Organic.. .harus letey laaa nampaknyeee.. ala.. makan Organic pon xde laa rasa xlapar... lapar gak laa.. pesal ntah.. sbb jarang makan kot.. slalu.. kalau dh makan organic, org akan kurang makan... tapi... aku makan jekkk gak... hihi.. ntah pape... camne nk kurus kalau gini???

Pastu xde aktiviti sangat pon... layan bebudak tu sajeeee.. pastu.. tidooo sampai ke petang.. nenek pon xde masak spesel sangat.. beli SATAY... pak ngah lak beli tepung pelita... nenek buat dadih.. dah.. tu jek.. tu pon kitorg xsempat nk makan dadih tu... dlm kul 830 dh blk umah... kul 930 dh sampai umah... Ayah kata nk beli GCB.... huh ayah tu.. ckp jek tau!!! Teringinnyeeeeeee... harap2 sampai bln dpn ada lagi laaa.. meanssss lepas raya... sedap laa GCB tu... tp rege dia.... adehhhh xmampu den!!

Haris setakat ni... xlepas agi berpuasa... adehhhh susah nk explain kat dia tu laa bila soh puasa... nape tah.. dia cam rasa apa dia buat lagi betul laa dari yg kita bgth kat diia... xpe laaa.. sib baik baru 5 tahun.. layan je laa... dia pon dh start main bunga api dh... Pak Lang nya laa yg beli kan.. tahun ni meriah nye laa raya.. cucu nenek dh ada 5.. dua tu kecik lagi.. yg tiga dh besau ni pon dh rasa riuh rendah... saboooo jek laa..

No comments: