Monday, December 7, 2009

Family Update...


aiyaaakkk.. harus esok xde sore ni kang... tekak dh sakit nih... huhuhu... rasa nk semput pon ada... uwaaa.. uwaaa... Mr Hubby pon sakit tekak n start cam nk batuk-batuk dh... aduh... ni yg susah ati nih...Haikal nmpk cam dh ok sket dari selesema dia.. tinggal bunyi kahak je yg xhilang lagi...


Letey laa jumpa doktor kalau yg xmemuaskan ati nih.. dh sebab terpaksa gak jumpa tu laa pegi jugak gagahkan.. Jumpa je bgth laa Haikal punye dada maybe banyak kahak.. then bila bernafas kdg cam xckp nafas jek.. n jawapan doktor tu tau apa????? 


Doktor H : 'Umur anak U brape?'
Mama : '10 Bulan'
Doktor H : ' Oh.. biasa laa budak kecik kalau selesema mmg camtu.. bunyi kahak tu kebetulan kahak tu ada kat tekak tu yg sometimes dia bunyi kuat.. n u nampak cam dia susah bernafas tu kan?? xde laa bebdk mmg camtu...'


Ha???? ada ke camtu jawapan dia??? kalau bawak gi Damai tu... Mesti Dr. Wati siap risau kalau dgr bunyi camtu... adoiyaiiiiii nk buek camno kan.. pi jumpa doktor ari Ahad camtu laaa... Dr yg biasa kitorg jumpa tu ada ari Isnin sampai Jumaat jek.. yg sorang agi plak sampai ari sabtu jek... 


So, dpt ubat... xde pon ubat kahak dia bg... hmmm layan je laa doktor... amik je laa ubat dia bg... kalau still xok kena laa gi jumpa doktor lain plak pasni... tp arini nmpk selesema cam dh ok.. tinggal kahak tu je laa still bunyi agi... jangan laaa sampai kena semput udah...


Si abang, alhamdulillah.. antibodi dia kuat sket laaa.. kalau org demam, dia xdemam.. org selesema pon dia xselesema.. maybe sbb dia makan healin gamat tu kot.... nampak laa beza.. pasni nk teruskan kat Haikal lak makan healin tu... insya'allah nampak cam ok laa.. dia susah nk kena penyakit berjangkit nih.. Alhamdulillah....
 
ni la healin yg Haris makan... (leh jadi duta Healin tak pasnih??? muahaha)

Oke laa nk titon....





1 comment:

hanim.. said...

adehlaa..tensen sungguh kalu dpt advise dr 'doktor' cenggitu..itu ayat org biasa yg x jadi doktor pon leh bagi..apadaaaaa..