Thursday, November 12, 2009

Ntah pape ntah

Malam td, lepas maghrib, aku dengar cam org bertekak kat luar umah... malas laaa nk amik pusing ngat... Memula dgr pasu bunga kat luar umah tu kena tarik... pastu start dgr org perang mulut.. aku xtau laa pe puncanye... MR Hubby laaaagiiii laa.. malas nk amik tau...


Yg aku tau.. kat luar umah aku tu mmg ada org 'mangkuk' ayun parking dpn umah aku... dh siap tulis jgn parking pon.. pi parking gak.. kalau dia xde peri kemanusiaan kat kitorg ni pon dh biasa dh... tp dh laa kat situ laa tpt org nk kutip sampah nk lalu... kalau sampah xkutip kang busuk??? umah kitorg gakk laaa jadik mangsanye...


Aku rasa pakcik tu pon letak bunga kat situ sbb nk elakkan mamat mangkuk ayun tu parking... leh plak dia alih... at last... aku xsedap gak dgr.. pesal ar org gaduh ni.. aku pon pasang telinga... mmg isu tu benonye...mamat tu xpuas ati sbb xleh parking situ... pakcik tu xbagi... mamat tu bley plak ungkit duit maintenance dia byr yg 20 hinggit tu... pe kaitannye ntah... dgn motor dia tu... kengkonon dia nk jg harta menda dia gak... kalau camtu.. sumer org leh wat camtu.. simpan jek motor bawah tangga.... xpon bwk je masuk kat umah ko kalau ko syg sgt motor ko tu... jgn laa letak dpn umah org... pe laa mamat tu...


Aku rasa budak tu budak agi kot.... Pakcik tu siap sound ckp dia kurang ajar kat dia.. pastu mamat tu bley plak jawab, selama ni aku penah ke kurang ajar kat orang tua... adeh... adeh....


hmm ntah la.. susah idup kat flat ni kalau tak reti bertolak ansur sebenarnye.. cam parking keta.. jangan laa parking sesuka ati...ko dah tau keta ko tu besau(keta 4x4) pastu pi blocking orang... mampus org nk tolak keta ko tu weih... agi satu...parking ikut dan je....yg lagi satu aku xpuas ati... satu umah sampai 3 4 bijik keta... dh laa kat flat ni ramai orang... pastu baru xbaru laa gak... kat umah aku ni siap wat parking berbumbung untuk org yg dh lama duk sini... adoiyaiiii... dh duk flat tu.. xyah laaa nk wat parking tuk org lama duk sini ke... org senior ke... parking dh laa tak banyak.. siap kunci tpt parking tu.. xbg org lain parking... huh... tensen tul!!


apa yg aku tau... susah kalau xbertimbang rasa... n asyik duk pentingkan diri sendiri jek!!! idup bermasyarakat laaa weih!!!

No comments: