Monday, October 19, 2009

Demam.... MC 2 hari

adeh... laparnye.. siang tadi.. xterasa plak nk makan.. dan akibatnye.. Haris pon xmakan laa.. hehehe.. sbb mama xmakan... tunggu ayah blk.. xbalik balik plak... kena angkut barang laa apa laa... sib baik laa mama xkeje so xde laa nk terkejar ngat nk amik diorg dari umah ibu...

G klinik.. dlm kul 830... penuh giler org lam klinik tu... alih2 dpt no 32... ya ampun.. kul bape laa dpt jumpa doktor nih... Ingat sesambil xsihat ni jumpa skali laa utk check up.. dh masuk 18 minggu ni... heheh.. tapi doktor ckp tunggu 20 minggu pon xpe... ada ke? ish..ish..ish... lagipon masa tu Haikal tgh tidoooo susah gak mama nk check.. ayah plak xsesampai dari opis.. so dh check2.. doktor bagi MC 2 hari... thank you doktor...

Haikal dh 9 month.. berat lam 9 - 10 kg gitu.. dia xmakan pon... susah ngat nk bg makan... makanan baby lagi laa mmg xmoh makan pon.. biskut, nestum.. sumer tolak... makanan yg mama makan pon xbyk ngat dia makan... susu... manjang...

Tunggu punye tunggu... dlm kul 10 lebey baru dpt jumpa doktor.. jumpa utk tetiga org sekali... Mama, Haris n Haikal.. ayah dh sihat.. so xyah mintak kan ubat ayah...

Punye penuh klinik tu.. sian klinik sebelah... xde orang langsung... dpt no puluh2 pon org tunggu gak kat situ.. pesal? pelikkan? klinik sebelah tu dulu keje ngan doktor klinik yg kitorg slalu pegi ni.. pastu dia ada duit lebey kot... dia pon bukak klinik sendiri.. tp pesal la bukak sebelah klinik tu... agaknye dgn harapan.. kalau penuh org gi kat klinik dia.... padahal dulu masa dia kat klinik yg kitorg slalu pegi tu pon org xnk jumpa dia... sbb... dia check ala kadar jek... nk mintak MC pon susah.. org dh sakit mintak MC pon xdpt.. ada ke? haa sbb tu la org xmoh gi klinik dia or jumpa dia.. At least kalau dia check bagus pon.. org leh lagi laa nk jumpa dia.. ni check pon cam xnk check je... so Pk laa sendiri doktor...

Mana laa org bawak MCD nih.. lambat nye sampai... lapar nih!! Haikal dh tidooo ngantuk makan ubat selesema kot.. Mama ni pon kalau makan ubat selesema ni konpom dh pengsan gak.. jap gi laa makan.. sian Haris... lapor...

hmm tgh pk nak belikan apa kat Haris sempena birthday dia yg ke 4 hujung minggu nih...

No comments: